Irish Westcoast

Ik ben al ruim een half jaar hier in Dublin en realiseer me dat ik nog veel te weinig van Ierland heb gezien. Een aantal weken geleden eindelijk naar Galway en de Cliffs of Moher geweest. Galway is erg gezellig, veel leuke pubs met muziek, maar verder ben ik bang dat ik nog eens terug moet op een zonnige dag om de charme waar iedereen het over heeft te zien.

De cliffs waren wel geweldig! In eerste instantie heb je niet het gevoel dat je van schitterende Ierse natuur kunt genieten aangezien je op een ‘wandelwagenfriendly’ pad moet blijven. Gelukkig hebben we ook nog even om het hoekje gekeken. Nadat er twee van de groep zijn afgehaakt zijn Martin en ik verder gelopen. Ik blij met mijn wandelschoenen, Martin tegen wil en dank door de modder op gympies.

De Cliffs of Moher liggen in de ‘Burren region’ in County Clare, ongeveer 80 kilometer ten zuiden van Galway. Op het hoogste punt steken de klippen 214 meter  boven de Atlantische Oceaan uit.

Minstens zo indrukwekkend was de rit vanaf de cliffs terug naar Galway via de kust. Doordat het regenwater door de jaren heen groeven heeft geslepen in de kalkstenen ondergrond is er een schitterend landschap ontstaan.Advertisements

One thought on “Irish Westcoast

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s