Off to Dublin!

Tijd voor een nieuw avontuur!

Een heel jaar op dezelfde plek wonen was toch weer een opgave. Heb het gehaald maar zit nu dan ook in Dublin.. Maandag start mijn nieuwe baan bij Oracle, dus vorige week ben ik met een volgeladen auto met onder andere; 1 Loes, 38 paar schoenen, 6 wijnglazen, 1 tv, 5 Ikea-tassen met heel veel rommel en nog een aantal dozen met random spulletjes hier vertrokken. Je zou denken dat die auto vol zat, zo dachten ook vrij veel toevallige voorbijgangers, maar persoonlijk vind ik het een behoorlijke prestatie wanneer je dat kunt stileren uit een huis van drie verdiepingen.

De afgelopen week was ‘vrij’ maar natuurlijk al veel gedaan. Belangrijk programmapunt was natuurlijk Loes overtuigen van Dublin’s charme. Geloof dat het gelukt is, ondanks de regen op de eerste dag! Winkelen bij een gigantische Penney’s en het schitterende uitzicht vanaf de klif in het vissersdorpje Howth hebben geholpen. Daarna een aantal praktische zaken opgelost zoals een Iers burger service nummer aanvragen en een extra kledingkast kopen.

Kledingkast ja.. Het heerlijke appartement in Spencer Dock waar we nu wonen delen we met een huisgenoot uit Ukraine en heeft niet al te veel kastruimte. Goed nieuws: Vanochtend hebben we ons nieuwe appartement al gevonden! Na uren doorgebracht te hebben op een makelaarssite was ik niet heel positief maar een afspraak gemaakt voor een apartement wat er op de foto’s nog niet heel positief uitzag maar waar ik een goed gevoel bij had. Aangekomen in James Joyce street in het stadscentrum op naar de 6e verdieping. Gevonden? Een woonkamer met een grote glazen pui, uitkijkend via ons terras over Dublin. Na een tweede afspraak samen met Martin hoefden we niet heel lang meer na te denken. Missie geslaagd!

De rest van de dag samen met middelbare schoolvrienden van Martin doorgebracht in Dublin Mountains.. Dublin is niet alleen een fijne stad maar met ongeveer een half uur rijden of treinen van huis kom je op schitterende plaatsen. Meer volgt!

 

 

Meer foto’s staan op Facebook, je kunt ze ook zonder account bekijken.

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s