Stranded in Leh

Leh is schitterend. Zelfs de 20 uur durende rit over slechte wegen (Ok, dat is wat ze je vertellen. Het grootste deel van de trip is er GEEN weg. Wel veel gaten en hobbels) is erg mooi. Het is de ‘Leh Manali Highway”. 478 kilometer door de ‘Greater Himalayan Range. De eerste 12 uur waren redelijk goed. We hadden een goede, rustige chauffeur en ik had geluk met mijn stoel, voorin naast de chauffeur. Echter, halverwege stopte onze bus ermee.. Ja. Daar zit je dan. Heel langzaam en met heel veel herrie zijn we doorgereden naar de stopplaats voor ontbijt. Na een interessante chapati omelet zijn we allemaal in andere bussen geladen (gepropt) en verder gereden. Nu had ik wat minder geluk, helemaal achterin tussen het raam en een uber hippie geklemd en een chauffeur met een ernstige death wish. Serieus. Heb al best wat gestoorde bus/taxi/riksja drivers gezien hier maar dit was echt het toppunt. De helft van de trip heb ik vliegend boven mijn stoel doorgebracht!

Leh is een plaatsje in Ladakh, het verre noorden van India op 3500 meter hoogte. Ontzettend mooi met veel zon en koude nachten. De eerste dag heb ik een Tibetaans klooster uit 1400 bezocht (”Please carry torch and watch out for holes in the floor.”) en een beetje rondgelopen. ‘s Avonds naar een muziek festival in de vallei met als motto ”save the planet and love to all”. Ook interessant :)

Gister ben ik gaan raften op de Zanskar. Ontzettend koud en schitterend! Natuurlijk moest ik met mijn grote mond voorin dus tegen lunchtijd was ik redelijk onderkoeld.

Vandaag zou ik eigenlijk naar Delhi en dan Bombay vliegen maar helaas.. Alle vluchten geannuleerd wegens slecht weer. Leh Airport is een van de hoogste ter wereld en erg gevoelig voor weersomstandigheden. De zon schijnt hier 300 dagen per jaar en zeker nu, in de zomer. Helaas heb ik de eerste bewolkte dag deze maand uitgekozen om te vliegen! Nu dus maar eens kijken of ik morgen een nieuwe vlucht naar Bombay kan krijgen en of ik op z’n minst in Delhi kom!

Advertisements

2 thoughts on “Stranded in Leh

    1. Heh, true at that time I still only wrote for friends and family back home. It is an amazing place and the options for the journey there are all interesting! I should put up some more photo’s some time…

      Thanks for visiting and following!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s