Rainy Sikkim

Hi There!! Back in India! De afgelopen dagen ben ik van Kolkata via Silguri (West Bengal) naar Gangtok (Sikkim) gereisd. Kolkata is (of misschien was ooit) een schitterende stad met zijn hoogtijdagen in de reinesance en de Britse overheersing. Sindsdien is er echter niets meer gebeurd en zijn alle gebouwen redelijk vervallen. Aangezien ik van mijn portie chaos hou heb ik ontzettend genoten van de stad! Na een kort tandarts bezoek (natuurlijk breekt mijn tand af midden in mijn reis.. Was wel vlot opgelost. Nog nooit meegemaakt dat ik binnen een half uur een tandarts gebeld had, door gestoord verkeer erheen gereden, en via een overvolle wachtkamer een tand gefixt had) in de trein naar Silguri. Het is ongeveer 35 graden met een giga luchtvochtigheid.. Go figure..

Midden in de nacht in Silguri aangekomen en dat is maar goed ook. Lonely planet is meestal een fijne bron voor hotels en guesthouses maar deze was een beetje off. Erg goed dat het zo donker was toen we gingen slapen anders had ik waarschijnlijk geen oog dicht gedaan ;)

Vanochtend een permit gehaald voor Sikkim (wonderbaarlijk hoe snel Indiaas papierwerk gaat wanneer je een Indier bij je hebt die op dezelfde school heeft gezeten als de meneer die je papiertje moet stempelen..) en via een 5 uur durende rit door de bergen naar Gangtok gereden. Het was de meest hobbelige weg (op sommige plaatsen was er niet al te veel weg te bekennen..) maar met schitterende uitzichten over de rivier Teesta en beboste heuvels. Nu in de regenachtige hoofdstad van de Staat en tijd om eens wat te gaan eten!!

Advertisements

One thought on “Rainy Sikkim

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s