Bangkok!

Heb beloofd onderweg te schrijven.. Nou bij deze dan! Schrijf dit nu op maandag 3 augustus (B-day in the Bus!!) op weg van Bangkok naar Koh Tao.

Vrijdag was mijn laatste werkdag. ‘s Ochtends mijn scootertje afgeleverd :( bij Christina, wel erg goed kunnen verkopen :) Laatste werkdag ongeveer voor de helft bij een restuarant in UB city doorgebracht. Om zes uur met een rick naar Indiranagar om mijn laatste spullen bij elkaar te pakken, het meeste heb ik donderdag ( Na een week nadenken over pakken heb ik uiteindelijk alles in een uur richting het koffer gemikt) al bij een vriend gestald. Die kwam thuis om het moment dat ik midden in zijn huiskamer mijn tassen aan het organiseren was. Zei maar niets en is hard doorgelopen ;) Het bleek dat zijn huisgenoot dit weekend ook in Bangkok zou zijn en zelfs met dezelfde vlucht zou vertrekken. Voor het aller aller eerste deel van mijn trip had ik dus al gezelschap.

Ik ben nog nooit van mijn leven zo ontzettend onvoorbereid op een reis vertrokken! In de auto realiseerde ik me dat ik het adres van het hotel niet eens had.. Lang leve mobiel internet en sms.. Lifesavers in Bangalore! Zaterdagochtend aangekomen en gelijk door naar het hotel. Pierre zou ‘s middags landen dus heb een beetje rondelopen door de buurt van het hotel. Toen ik terug liep naar het hotel hoorde ik iemand fluiten. Natuurlkijk negeer ik dat.. Maar stond wel een bekend postuur.. Pierre! Heel raar om elkaar zo ineens weer te zien :D Later op de dag naar een gigantisch grote markt geweest. Je kunt er echt alles krijgen.. Een hele tijd rondgelopen met een oude klasgenoot van Pierre en zijn vriendin. Hij is nu een jaar in Thailand en dit is zijn laatste week.

‘s Avonds in de buurt van Kau San road gegeten en ongeveer bewusteloos in slaap gevallen. Gister actief sighgtseeing gedaan (hmm mis mn google hier zo in de bus. Ik onthou jullie de Thaise naam even) bij het grand palace en (verassend) een tempel. ‘s Avonds heerlijk gegeten op een dakterras met uiticht over de stad en natuurlijk geproost op onze verjaardagen! Heb alle sightseeing trouwens heel charmant op een kruk gedaan. Voet was toch nog behoorlijk pijnlijk en met oog op de komende weken…

Vanochtend richting de Indiase Embassy voor de visa application. Na een aantal formuliertjes pasfoto’s en kopietjes heb ik mijn paspoort daar achter gelaten en nu hopen dat ik volgende week terug mag naar India! Later op de dag even westers geshopt bij de Zara (Bangkok heeft een aantal zaken die ik eerrruug gemist heb de afgelopen maanden. Not the least geweldig lekkere croissants met de allerlekkerste jam die ik normaal thuis ook heb!!) en nog wat sights gedaan. Grote glimmende gouden Buddha en China Town, haaievinnen en slangbeest apotheken gekeken enzo.

Nog even genoten van de luxe van het hotel voor het echte reizen begint. Inmiddels in een overnight bus van Bangkok naar… waar we op de ferry voor Koh Tao gaan. ”Yeelllooooww sticker in bussss now!” Hele lange rij met backpackers voor het reisbureau allemaal met een eiland als bestemming. Fij n geel stickertje opgeplakt gekregen dus. Grote backpack in de bus gegooid (met het verhaal van Lieske in mijn hoofd over mannetjes die zich daar verstoppen en alle waardevolle spullen eruit vissen.. Thanks, kom ik dus niet meer van af ;) en nu dus onderweg. Moet zeggen dat deze eerste Thaise buservaring een stuk minder hobbelig en een stuk veiliger aanvoelt dan de gemiddelde Indiase bustrip. Kan perceptie zijn. Geen idee maar het lijkt echt alsof deze bus ontzettend langzaam gaat!

Reismiddelen tot nu toe: Vliegtuig, taxi, motor taxi (echt top! Lekker achterop door de stad!) boot en te voet inc. Kruk… Geen tuktuk aangezien die door al het fijne onderhandelen gewoon duurder zijn dan de taxi’s. Mss volgende week toch maar eens doen. Ga mn best doen om dit morgen voor jullie te posten. Foto’s beloof ik niet mar heb er al wel genoeg gemaakt!

Advertisements

One thought on “Bangkok!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s