Bye Bye Bangalore!

Nog twee nachtjes slapen en dan naar Thailand! Gisteravond ben ik heel erg overmoedig begonnen met inpakken.. Is nog best lastig. Afgelopen weekend heb ik al een pakketje naar Nederland gestuurd met 10 kilo excess bagage. Dus nu ben ik mijn spullen aan het uitzoeken. Wat neem ik mee voor de thailand trip, wat neem ik mee voor 4 weken backpacken, wat ga ik dus aan Pierre meegeven vanuit Thailand naar Nederland en hoe veel kilo moet ik hier in Bangalore nog een weekje stallen..  Na mijn kledingkast in vier stapels opgedeeld te hebben ben ik samen met Christina (Christina heeft mijn scooter gekocht en was maar even in mijn hele rustige straat aan het oefenen. ”How does this start? Tried it in Hampi but yeah, there was no traffic… ”) maar naar Koramangala vertrokken voor een etentje met onze mailinggroup. Waarvan er deze week 5 weggaan!

Je kunt je dus wel voorstellen dat er deze week al veel afscheidsfeestjes zijn geweest.. Vorige week dinsdag of woensdag zijn we geloof ik begonnen en zo ongeveer elke avond wel wat te doen gehad! In het weekend was een vriend zo vriendelijk om zijn apartement te lenen voor mijn afterparty. Feestje was ontzettend gezellig maar een klein detail. Zit nu met mijn verstuikte voet omhoog. Net iets te enthousiast aan het dansen en een afstapje gemist. Was ook wel een gruwelijk onlogisch geplaatst afstapje dus ligt totaaaal niet aan mij ;) Moet nu officieel nog een dag of 8 zo blijven zitten. Tja. Gaat dus niet gebeuren vrees ik!

Mijn reisplan is inmiddels redelijk definitief. India heeft een goed spoorwegnet maar je moet je tickets wel vantevoren boeken. Ik kom op 10 augustus aan in Kolkata en van daaruit vertrek ik samen met een vriend naar het noord-oosten in de richting van Darjeeling. Het is nogal onduidelijk of Darjeeling zelf veilig is op het moment maar we beginnen wat noordelijker in Gangtok en van daaruit zien we welke kant we op gaan. Ik verlaat het gebied het volgende weekend voor Varanasi. Zo ontzettend benieuwd naar deze stad! Het is een heilige stad aan de Ganges en van wat ik er van heb gehoord is het INDIA. Met hoofdletters. Ontzettend heftig en indrukwekkend. Vanaf daar maak ik een treinreis van zo’n 23 uur naar Jodphur (Westen van India..)  om iemand anders hier uit Bangalore te ontmoeten. Camel safari!! Van daaruit ga ik door naar het verre noorden naar Leh, Ladakh. Plaatsje in de Himalaya’s. Ik ben van plan om daar via Manali heen te reizen over de Manali- Leh highway. Deze weg heeft een van de hoogste passen ter wereld. In Leh is dat weekend een gigantisch festival met verschillende workshops en naar het schijnt fantastische feesten in de bergen op 3.500 meter hoogte. Vanuit Leh vlieg ik (luuuxe..) naar Bombay om de stad te zien en afscheid te nemen ven een vriend die hier ongeveer tegelijk met mij aan is gekomen en vanuit Bombay terug naar Duitsland vliegt. De laatste bestemming voordat ik mijn koffer op ga halen in Bangalore is Goa. Meest relaxte fijne stranden van India, wat ook de eerste bestemming van een weekendtrip was hier!

Nog drie dagen werken, koffer inpakken en dan off naar Thailand voor 10 dagen heerlijke vakantie samen met Pierre en natuurlijk onze verjaardagen vieren op een heel hoog dakterras met uitzicht over Bangkok!

Ik zal proberen tijdens de reis af en toe eens een update te schrijven ;)

ICE ICE baby
ICE ICE baby

http://www.facebook.com/album.php?aid=29963&id=1385357704&l=d79297079d

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s