Hills of Ooty

Afgelopen weekend was mijn laatste weekendtrip met de traineegroup. Waar we overigens een gruwelijk creatieve naam voor bedacht hebben. ”BOMS” wat staat voor Bangalore Old Monk Squad. Old Monk is een nogal populaire indiase rum. Says enough right?

Ik wilde graag een junle trip maken maar aangezien er 32 mensen met me mee wilden ging dat niet helmaal soepel. Na heel veel bellen, regelen en organiseren besloten om maar naar Ooty te gaan. Twee uurtjes verder reizen en een stukje de bergen in. Het is een hillstation op 2200 meter hoogte. Een ideale plek om de hete Indiase zomer te ontvluchten. In pincipe iets minder geschikt om in het monsoon season te bezoeken. Voelde me erg thuis in het druilerige grijze weer ;)

Zaterdagochtend zijn we met het grootste deel van de groep (uiteindelijk 28 man, uw reisleidster tot  uw dienst  :s ) gaan wandelen in de theeplantages en in de bergen door wat dorpjes. Het regende een beetje en het was ontzettend koud! Denk aan twee tops, vest, sjaal en regenjas.. Brrr.. Al het rondwandelen in de modder was het waard. De theeplantages zijn ontzettend helder groen, de wolken tussen de bergen zijn schitterend en het uitzicht was adembenemend! Onderweg hebben we pauze gehouden bij de locale pub en heerlijke warme Chai (thee) gedronken en de totale voorraad veg puffs uitgeput. Ik weet niet of de foto hieronder ook bij staat maar anders volg de link naar mijn Facebook foto’s even. Het was het type restaurant/bakker/pub waar je volgens mij alleen kunt eten wanneer je al een tijdje hier bent en over de cultuurshok heengestapt bent. Maar toch. De puffs waren smakelijker dan die van de cafe coffee day!

Eenmaal weer modderig en wel terug in het guest house was ik een van de gelukkigen die een warme douche had. Altijd een verassig natuurlijk. En heerlijk de avond voortgezet bij de open haard met uizondering van een tussenstop in het ‘Beste Chinese restaurant in Town’. Wat inderdaad goed was. Ik ga nooit meer wennen aan de viezige vette ‘Chinees’ thuis ben ik bang :(

Zondag hebben we de Toy Train naar Conoor genomen. De reis was 19 km en het ticket koste retour dan ook 6 rupees ( 9 cent ) Onderweg genoten van het mooie uitzicht. In Conoor hebben we een beetje rondgewandeld tot iemand op het briljante plan kwam om het Taj hotel te zoeken. ”just one km up this road I guess”. Dus wij weer bergop. De meest verstokte roker is om de een of andere reden in staat om heel erg hard bergop te wandelen maar Chloe en ik hadden daar niet zo heel veel zin in. Dus halverwege zijn we ‘Indianstyle’ in de bus gesprongen. Dat is dus letterlijk gesprongen. Het ritje was gratis aangezien we er al haast waren. Mijn Indiase vriend was erg verbaasd toen we hem inhaalden en zich afvroeg sinds wanneer de Tamils een Nederlands accent hebben.. De lunch was heerlijk maar duurde natuurlijk een eeuwigheid. Gelukkig kwam er een hele vriendelijke mevrouw in een busje voorbij die ons een lift naar beneden wilde geven zodat we de trein nog konden halen. Na een korte stop in een illegaal utziende liquorshop/ bar weer terug in de trein. Waar mijn avontuur begon. Ik wilde niet binnen zitten. Neeee, buiten. Veel leuker. Na heel veel onderhandelen mocht mijn vriend wel buiten blijven maar ik niet. ”Too dangerous for lady!” Jaa Daaag. Mooi niet. Ik ben een Dutch Lady. Dat is iets anders dan een Indian Lady! Tegen de tijd dat we het op een na laaste station bereikt hadden mocht ik eindelijk buiten zitten. Na plechtig beloofd dat hebben dat ik niet uit de trein zou vallen en me zou verstoppen als we op het station aankwamen.

Helaas was het weekend alweer bijna voorbij.. Nog even wat Homemade Ooty Chocolate ingeslagen en de tassen opgehaald. Moment van vertrek werd echter nog even uitgesteld aangezien we wel een bus hadden maar geen chauffeur. Details ;)

Meer foto’s:

http://www.facebook.com/album.php?aid=29251&id=1385357704&l=52d4264980

Advertisements

One thought on “Hills of Ooty

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s