Hampi Revisited

Enigzins verbrand, blauwe/ dikke voet en kan nauwelijks wakker blijven maar ik heb een heerlijk weekend achter de rug! Afgelopen donderdag bedacht ik me, na de hele week door verschillende mensen overgehaald te zijn, dat het toch wel erg fijn zou zijn om terug te gaan naar Hampi. Afgelopen april ben ik hier al samen met Pierre, mam en Gerard geweest maar het is stiekem wel mijn favoriete plek hier in India dus waarom niet! Twee vrienden zijn op donderdag al vertrokken, wij zijn met 18 man in de trein gestapt en ergens in Hampi zou nog een groep uit Bangalore zitten.  De trein was heerlijk Indiaas. Sleeper class. Een heel smal hard bedje onder een grote ventilator op zo’n twee meter hoogte. Kon de pret toch niet drukken want toen we zaterdagochtend wakker werden was het weer perfect! Het waaide flink maar de zon scheen en de temperatuur was prima. Helemaal als je uit Bangalore komt waar het weer op het moment vooral koud en stormachtig is.. Brrr..

Op het moment dat we stopten werden de ramen van de trein opengeduwd door de riksja drivers. Challenge: onderhandelen voor riksja’s voor 18 man. Er stonden snel genoeg 6 ‘auto’s’ klaar om ons de 14 kilometer van Hospet naar Hampi te rijden. Het inchecken in een totaal uitgestorven (jaja, monsoon season) Shanti Guesthouse duurt natuurlijk even maar wat fantastisch om weer terug te zijn :D

De cabins hebben een grote schommel/ hangmat en je kijkt uit op de rijstvelden en de schitterende natuur. Het is trouwen geweldig hoe je kunt ontspannen als je al netjes alle tempels, ruines en andere sights gezien hebt. Samen met nog wat anderen die al eens in Hampi geweest waren hebben we de ochtend lekker geshopt in Hampi Bazaar. Het resultaat hiervan bestond uit sierraden, sjaals, tassen, heerlijke fijne hippiebroeken en slippers. De buit hebben we natuurlijk uitgebreid bekeken bij de ‘Mango Tree’. Dit is het meest touristische maar stiekem toch wel erg leuke restaurant van Hampi. Uiteindelijk heb ik er twee lunches en een keer dinner gehad :) Aan het eind van de middag zijn we richting Anjanadri hill oftewel de Monkey Temple vertrokken. Dit zijn meer dan 700 treden omhoog voor een schitterend uitzicht. We hadden geluk, er was een schitterende zonsondergang met indrukkwekkende wolken. We hebben chai (sterke Indiase thee met heel veel melk en nog meer suiker) gedronken met de priesters in de tempel en uitgebreid alle vragen beantwoord over waar we vandaan komen en wat we eigenlijk in India uitspoken. ”And you sister?”. Raven bedacht zich te vragen naar yoga in de tempel en ja hoor, we waren de volgende ochtend meer dan welkom voor yoga met de priester om 6, 7 of 8 uur. Mijn idee was om dan ook maar om 5 uur uit onze guesthouses per brommer te vertrekken om te genieten van de zonsopgang op deze schitterende plek.

Me
Me
Enjoying Sunny Mango Tree Restaurant
Enjoying Sunny Mango Tree Restaurant
Anjanadri Hill
Anjanadri Hill
Distant Rainshowers
Distant Rainshowers
Beautifull Sunset
Beautifull Sunset

‘S avonds hebben we gegeten in een van de guest houses. Wat best interessant is in het off-season. We waren uiteindelijk met 25 man en de voorraden waren daar niet echt op berekend. Er is veel op en neer gereden en uiteindelijk hebben de meesten van ons wat te eten gekregen. Mijn pizza had ongeveer 2 uur nodig. Sommigen hebben niets gekregen en bij ongeveer alle gerechten misten wel wat ingredienten. ”We zijn in India weet je nog?” Een van de jongens van het guesthouse had mij eerder die dag zien lopen en herkende me van mijn vorige trip. ”You not first time. I took you to monkey temple! I opened a guest house a little time agoo, you and your friends come for dinner!!” Nou ik was dus zijn goede vriend voor alle business die ik dat weekend gebracht heb ;) Kreeg zelfs een gratis coconut en nutella pancake (hemels…) aangeboden. Na een aantal uur (wachten op) dinner hebben we nog wat gedronken bij onze cabins en toch maar snel naar bed gegaan..

5.00 AM. Wekker gaat. Kamila klopt op de deur.. Ohja. Eerst door het donker brommer rijden op nogal spannende wegen en daarna ruim 700 treden omhoog klimmen voor, eindelijk mijn eerste echte indiase sunrise yoga! De yoga istructies vielen een beetje tegen maar de hele ervaring was wel erg bijzonder! Eenmaal beneden hebben we nog maar een kokosnoot en een chai gedronken voor we terug zijn gereden voor een heerlijk ontbijt. Het grootste deel van de groep lag nog te slapen tegen de tijd dat we terug waren dus wij zijn vast vertrokken per brommer naar een meer voor een duik. Heerlijk van de zon genoten en toen was het zowaar al weer tijd om voor de lunch te vertrekken. Een klein detail is alleen dat de lunch aan de andere kant van de rivier is en dat wij dus fijn met brommer en al (3 brommers, 2 motoren en ongeveer 10 personen) in het kleine veerbootje (aka roeiboot met buitenboordmotor) konden. Het is een ervaring ;) Mijn hydrofobishe vriend was niet zo blij met die 2e motor aan boord haha!

IMG_1511
Schoolpen? Schoolpen?
Ricefields
Ricefields
Ferry
Ferry
Hard work
Hard work
Rock my world
Rock my world
Hand Wash
Hand Wash

De rest van de dag heerlijk rondgereden door het schitterende landschap en genoten van de omgeving. Ik ben in mijn eentje eerder teruggegaan en realiseerde me weer eens dat alleen reizen hier geen probleem gaat worden. Op weg naar het guest house heb ik 5 gezellige nieuwe mensen leren kennen die uiteindelijk ook in Shanti gebleven zijn.

Na een dutje in de hangmat en een laatste dinner was het helaas alweer tijd om Hampi te verlaten maar het was een heerlijk weekend!

Meer foto’s staan op mijn Facebook: http://www.facebook.com/album.php?aid=28547&id=1385357704&l=022e2b655e

Advertisements

One thought on “Hampi Revisited

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s