Redwhat?

Interculturele interactie. Indiase vrienden vinden het altijd ontzettend grappig als wij weer eens op iets Indias zitten te kauwen en ons ernstig afvragen of onze lippen van ons gezicht gaan branden/ wij dit gaan overleven/ wat er in hemelsnaam in zit.

Nou wil het dat de nieuwe bakkerij om de hoek hele interessante potjes verkoopt. ”Rotkohl mit Apfel” en ”Sauerkraut”. :D Gisteravond heb ik dus een Indiase vriend op bezoek gehad voor een avond met Hollandse stamppot en Hollandse muziek. Helaas bereid ik hier zelf geen vlees dus Oma’s gehaktbal is achterwege gebleven. Durfde ik toch even niet aan ;) Ben sinds een paar weken een beetje obsessief met voedsel en hygiene!

Ik weet nog steeds niet of mijn vriend het nu echt lekker vond of dat hij gewoon beleefd was (Voor een Indier is hij erg eerlijk, maar toch blijft het een Indier die beleefd wil zijn over mijn kookkunsten.) Mij smaakte hollandse kost in ieder geval wel weer eens!

Volgende week zullen we eens zien wat de reactie op de zuurkool is!

Dit weekend ga ik dan eindelijk naar Kerala. Het is nog even spannend wat het weer gaan doen. De monsoon is een paar weken gelezen begonnen. Als ik nu naar buiten kijk zie ik heel veel boze donkere wolken en het waait behoorlijk. Volgens Yahoo is het 27 graden maar ik vind het maar koud op het moment! In ieder geval. Afgelopen week was dit het vooruitzicht: ”Tons of Rain. 95% chance of rain.” Inmiddels is dit veranderd in: Scattered thunderstorms. 60% chance of rain.”

Paraplu en regenjas zijn ingepakt en we zullen zien hoe de wereld eruitziet na 12 uur in de bus naar het zuiden! Fijn weekend allemaal!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s