More travel reports

Nou eindelijk wat vrije tijd gevonden om een stukje te schrijven over het bezoek van mam Gerard en natuurlijk totaal onverwachts, Pierre! Totaal onbewust van wat er werkelijk aan de hand was ben ik heel erg druk bezig geweest om voor mijn collegatje een extra bus en treinkaartje te vinden. Zodat zij gezellig mee naar Hampi kon gaan. Om een lang en (voor een aantal mensen erg grappig) verhaal kort te maken; Rosanne (collega) en Lieske (mijn baas, waarvan mijn moeder op de een of andere manier een emailadres getraceerd heeft. Niet goed, ze wordt veel te creatief met internet. Tegenwoordig is mijn mama niet alleen actief op Hyves maar ook op Facebook.) de rest van de fam en Pierre hebben allemaal ontzettend creatieve manouvres uitgevoerd om mij maar buiten alle plannen te houden. Een ding is zeker, ik was behoorlijk verbaasd toen er opeens een derde reisgenoot achter me stond op het vliegveld!

Van alle schrik bekomen snel nog een paar uur geslapen voordat ik naar het werk moest. Slaap was redelijk noodzakelijk aangezien we diezelfde avond nog met de trein richting Hampi zouden vertrekken. ”Ja lieverds, jullie gaan hier slapen. Speciaal voor jullie de luxe coupe geboekt!” Natuurlijk was het allemaal niet lang niet zo ernstig. Volgens mij was de perceptie gewoon enigzins beinvloed door de nacht in het vliegtuig gevolgd door ‘EersteIndrukVanIndia’.

Hampi is heel zeker mijn nieuwe favoriete plek hier in India. Het is een stad met ongelofelijk veel restanten van de heilige stad die in de 16e en 17e eeuw gebouwd is. Het landschap bestaat uit een verzameling van gigantische ronde keien die op een bizarre manier rondgestrooid en opgestapeld lijken. Het huidige Hampi ligt aan een rivier die een strook met schitterende intens groene natuur creert. Zelfs in de gruwelijk hete zomermaand waarin wij, waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan, de stad bezocht hebben. We hebben overnach in het Shanti Guest House. Shanti betekent ongeveer zoiets als ‘rustig aan’ wat ongelofelijk toepasselijk is vanaf je hangmat voor je cottage terwijl je van vers fruit, huisgemaakte verse crusli en het uitzicht over de rijstvelden, rivier en heuvels geniet.

Monkey temple view
Monkey temple view

De foto hierboven is genomen op vanaf de Monkey Temple. Welgeteld 570 treden (Ok, eerlijk, niet geteld maar van horen zeggen.) omhoog en met een schitterend uitzicht op het landschap. En een overdosis aan, hoe verassend, apen. Niet zomaar apen maar de varianten die gezellig op je nek springen als je even rusig gaat zitten. De Apenheul is er niets bij ;)

Na een heerlijk uitgerust weekend en een bumpy busride terug naar Bangalore. Voor vier dagen kantoor afgewisseld met bezorgde telefoontjes naar de family om te checken of ze nog allemaal uit een stuk bestonden en nog ongeveer konden uitvogelen waar ze zich bevonden. Natuurlijk hoefde ik me daar geen zorgen over te maken; met alle vervelende riksjadrivers is onmiddelijk korte metten gemaakt!

Op vrijdagochtend zijn we naar Delhi gevlogen voor een trip van 5 dagen; Delhi, Jaipur en Agra. Ontzettend mooi en vooral anders dan het zuiden maar helaas moet ik aan het werk dus.. Wordt vervolgd!

Advertisements

One thought on “More travel reports

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s