Still Loving India

Het is alweer bijna juni en dat betekent dat ik hier nog maar twee maanden werk. Na mijn laatste werkdag heb ik nog precies 10 dagen om te genieten van dit heerlijke land. De tijd vliegt voorbij hier! In de afgelopen weken, waarin ik mijn blog structureel genegeerd heb, is er weer zoveel gebeurd!

Om te beginnen heb ik tripjes gemaakt naar….

Kodaikanal en Madurai;

In mijn vorige post staat een link naar mijn facebookfoto’s van deze trip (mocht deze niet werken, kopieren en plakken in je adresbalk!) We hebben hier het weekend in een youthhostel in de bergen doorgebracht.

View from the bedroom
View from the bedroom

Heerlijk van het schitterende uitzichtgenoten en ‘s avonds bij de openhaard gezeten en onder 3 dekens geslapen omdat het zo koud was!! We hebben paardgereden in de bergen en natuurlijk de lokale specialiteit, huisgemaakte chocolade uitgebreid onderzocht. Op de tweede dag zijn we met een gids de bergen in gegaan om een aantal sights te bezoeken met schitterend uitzicht. Zoals jullie op de foto in mijn header kunnen zien heb ik mijn hoogtevrees weer eens heerlijk op de proef gesteld… Hier lach ik, op de volgende foto klamp ik me dankbaar vast aan de vriend die me geholpen heeft terug te klimmen ;) Die post ik maar niet, dit lijkt zo dapper nu ;) Op zondag zijn we op tijd via Madurai naar Bangalore vertrokken. In Madurai hebben we Meenakshi Temple bezocht. Dit is de meest bekende tempel in deze stad en is de de 17e eeuw gebouwd. Er word geschat dat er 33 miljoen beeldhouwwerken/ beeldhouwwerkjes in deze tempel zijn. Dagelijks bezoeken ongeveer 10.000 mensen deze tempel. Op vrijdag, de heilige dag voor de god Meenakashi, zijn er ongeveer 25.000 bezoekers. Deze tempel is onmogelijk gigantisch groot. Ik weet niet of het nu extreem rustig was op de dag dat wij de temple bezocht hebben, ik geloof het niet, maar die 10.000 vind je niet terug! Nog iets wat erg leuk was aan deze trip; we waren met 19 man en ik geloof 14 verschillende nationaliteiten. Om er een aantal te noemen: Nederland, Zuid Korea, Duitsland, Colombia, China, Oostenrijk, Polen, Frankrijk, Italie, India, Pakistan.. Enzovoorts. Wie zegt dat cultuurverschillen een probleem zijn? Het ging prima, met zijn allen in een ‘indiaas formaat’ busje!

Coorg;

Met een Tempo traveler na een feestje op donderdag avond eerst richting de op een na grootste Tibetaanse kolonie in India het Namdroling Monastery in Bylakoppa in Coorg. Op het moment dat wij nogal moe en slaapdronken aankwamen was het ochtendgebed bezig. Heel erg indrukwekkend om al die monniken in een gigantische met gouden buddhabeelden versierde tempel te zien en horen bidden. Na een nogal.. Interessant? Kan ik het zo uitdrukken? Ontbijt in een ‘restaurant’ in de kolonie hebben we nog even rondgelopen en zijn we verder richting onze eindbestemming gereisd. Nog even over dat ontbijt. Ik geloof dat een kom soep 5 rupees koste (8 eurocent) en voor een stapel ommeletten en brood hebben we 60 rupees betaald. We waren allemaal uitermate verbaast dat we er niet ziek van geworden zijn!

Na een hele tijd rond Madikery rondgereden te hebben werd eindelijk de jeep getraceerd die ons naar de jungle lodge moest brengen. De laatste 10 km kunnen alleen met een jeep afgelegd worden, andere voertuigen halen dit niet. Om maar even een idee te geven van de mate van ‘jungle’ waar we ons bevonden. Coorg staat bekend om zijn koffie an thee plantages en natuurlijk schitterende natuur. We hebben heerlijke gezwommen in een rivier op het grondgebied, rondgewandeld door de koffieplantages en ‘s avonds bij een kampvuur van een heerlijke lokale maaltijd genoten. We hebben met 8 man in een grote hut geslapen met twee grote slaapkamers, 2 badkamers en een huiskamer. De hut bestaat voornamelijk uit bamboe en stro. Met heerlijke grote spinnen en knagende beesten die ons snacht wakker maakten maar gelukkig onzichtbaar bleven. We zullen maar denken het hoort er bij en zij woonden daar voor ons. Accepteren :). Wordt je goed in hier in India! Na het eten en kampvuur is de helft van onze groep ongeveer bewusteloos in bed gestort. Maar goed ook aangezien we met zijn vieren de volgende dag een trek van 10 km in de bergen zouden gaan maken. Na een uitgebreid ontbijt (nee, geen boterhammen met kaas maar rijst, currys, naan en nog heel veel heerlijke dingen waar ik de namen van vergeten ben) met een vooraad water en fruit vertrokken. De natuur en de uitzichten waren fantastisch! Glooiende heuvels (Coorg heeft de bijnaam ‘Schotland van India’) en heerlijke watervallen met koel drinkbaar bronwater.

Trekking in Coorg
Trekking in Coorg

De rest van de groep was later dan verwacht op het pickuppoint dus wij zijn nog even op zoek gegaan naar een goede lokale lunch in een guesthouse aan het einde van de trek. We zijn bij een redelijk groot guesthouse aan een picknicktafel tussen twee met peperplant begroeide bomen terechtgekomen en hebben daar genoten van heerlijke ‘coorgstyle pork’ en homemade wijn. Het smaakte niet specefiek naar wijn en zag er uit als een gruwelijk chemische rose maar na de eerste schok over de zoete smaak heeft het ons ontzettend geholpen tijdens het lange wachten voor onze lunch. Met verbaasde vrienden als resultaat toen we gezellig gearmd de jeep tegemoet liepen; ”Hallo, een trek in de bergen en jullie zijn nog in staat om uit eten te gaan en wijn mee te brengen?!!?”

Zo… Een deel van mijn verslag maar nu moet ik echt aan het werk! De rest van de trips naar het olifantenkamp, Hampi, Delhi, Agra, Jaipur en Gokarna volgen zo snel mogelijk. Dit keer echt! De foto’s van het Coorg weeken kunnen jullie ook via de link in mijn vorige post vinden!

Advertisements

One thought on “Still Loving India

  1. nou ik ben benieuwd naar de rest van de verslagen, wie weet kan ik er voor het foto boek nog iets van gebruiken. Maar ik mag daar nog niet aan beginnen want ik moet eerst het van Duuren boek afmaken, erg he………

    Ik heb trouwens een prachtig foto boek hier gekocht van India, ik denk dat ik ook nog een maandje kom rondtrekken, maar je weet het, 6 nachten onder de “brug” en een bijtanken in een 5 sterren ha ha ha

    xxxxx

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s