Traffic Police

Vanavond heb ik, hoe kan het ook anders, mijn eerste aanvaring met de Bangalore Traffic Police.

Eigenlijk had ik besloten het huis niet meer uit te gaan maar toch moest ik voor enkele boodschappen nog op de scooter. Na duidelijke aanwijzingen te hebben verzameld over welke kant ik op moest voor de goede winkel. De winkel zelfs in 1 keer gevonden!

Na 20 minuten sta ik buiten en wil op mijn scooter stappen om heerlijke pasta bij Little Italy te bestellen (Overheerlijke pasta, gratis aan huis bezorgd. Wie vertelde me ook al weer dat ik zo mager ging worden in India?) maar er is geen scooter meer! Een keer de straat op en neer.. Echt geen scooter.

”#@&&$$%^@@” (voor de gevoelige lezers in mijn publiek is het voorgaande gecensureerd, maar jullie kunnen wel raden wat ik dacht) In nederland is het me al twee keer overkomen dat mijn scooter gestolen was, en ja hoor! Nu ook in India. Ik heb net uitgevolgeld hoe het kreng start ‘s ochtends! Eindelijk kan ik de weg van en naar kantoor in een redelijke tijd vinden! Tussen het vloeken door bedacht ik me dat het misschien handig was om iets aan een van de 15 (DVD verkopers, beveiligingsbeambten, fruitverkopers en riksja drivers) mannen die op de 3 meter van de plaats delict stonden. Ik kon er net uit opmaken dat ik maar naar het bureau van de verkeerspolitie moest gaan. Nog steeds overstuur, mijn humeur was enigzins negatief gestemd over scooters, India, Indiers, Indias eten, Indiase winkels, Bangalores verkeer, traineeships in India en al het andere wat maar met India te maken heeft, ben ik in een riksja gestapt. Drie mannen probeerden de riksjadriver duidelijk te maken (in heel veel geroep in het Hindi) waar ik naar toe moest.

Uiteindelijk ben ik bij een aftands donker gebouwtje afgezet met daarin een aantal mannen rond een bureau (vrouwen mogen alleen maar poetsen en ander licht ‘vrouwenwerk’ uitvoeren geloof ik). Ik moest weer mee naar buiten om scooters en motors te bekijken ”Mag ik een nieuwe uitzoeken? Jeej!”. En daar staat hij. Mijn trouwe rode vriend! In al zijn glorie! (moet echt even foto’s uploaden geloof ik). Wat blijkt nu, hij stond verkeerd geparkeerd! Dat ik het niet gezien heb snap ik ook niet. Mijn scootertje stond overduidelijk op een parkeerplaats voor vierwielers terwijl tweewielers om de hoek horen te staan!

Terug naar binnen.. ”You have license?” Natuurlijk heb mijn license. ”You have international license?”. Natuurlijk, kijk maar: ”International license from the Netherlands! And here, you can see for car and for scooter.” Mijn schitterende Nederlanse rijbewijs gaat hier gewoon door het leven als International license. Waarschijnlijk ziet men in dat het wel net zo makkelijk is om de nationale rijbewijzen te accepteren aangezien de ambtenaren toch alleen maar omgekocht worden bij het verkrijgen van een international license. ”Your name Nikita? Nikita is an Indian name! Very good name! When people have girls they like to call them Nikita!” Serieus, bestaat er dan werkelijk een plaats op deze aardbol waar ik geen reacties op mijn naam krijg? Na verdere ondervraging waarvoor ik in India ben, wat voor werk ik doe en wat ik er van vind moet ik twee bonnen ondertekenen en het bedrag van 300 rupees betalen. Ja, wel helemaal €4.62 volgens de huidige wisselkoers! Na inspectie van de bonnen blijkt dat er 100 rupees betaald moet worden voor het fout parkeren en 200 rupees voor het wegslepen. Onder de voorwaarde dat ik een foto (helaas met mijn telefoon, dus excuses voor de kwaliteit) mag maken voor mijn blog heb ik met pijn in mijn hart mijn portomonee getrokken om mijn scooter terug te kopen… Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat ik weer bij deze meneren langs mag!

Hieronder een foto van heb politiebureau en van MG road (Times Square van Bangalore naar mijn persoonlijke vergelijking) Daaronder een stukje uit de Bangalore Times van vandaag..

Traffic Police Station Indira Nagar

MG road and Brigada road Bangalore

Bangalore Times

Advertisements

6 thoughts on “Traffic Police

 1. Hi mop.

  toch maar even een reactie op jij en je (rode) motormuis avonturen :P LOL. Misschien de volgende keer de bordjes (die er waarschijnlijk toch niet staan) lezen, of (misschien een brilliant idee mijner zijds) om je heen kijken ??? LOL

  Liefs me love you,

  Mij

 2. Hey Niki,

  werkelijk leuk verhaal, achteraf zul jij er ook om lachen!!
  Wel apart dat je zo in de kranten staat daar!!
  Leuk om je avonturen zo te lezen.
  Hier in Gennep gebeurt vrij weinig op dit moment!!
  Ben het wachten tot het eindelijk wat beter weer wordt zodat mijn humeur ook wat beter wordt.

  nou meis geniet er nog maar lekker van

  dikke kus Mieke

 3. Heee meis,

  Heb je gistere mijn smsje nog terug gehad?! :)

  Waarom kom je eigenlijk steeds in de krant?! Ben je nu al een celebrity daar? haha!

  Het lijkt idd n beetje op times square, echt super gaaf!! Nog planne voor het weeeknd?!

  Dikkekuss Iloon

  1. Hi!

   Jep, heb m ontvangen. Leuke verjaardag gehad? En geen id waarom ik in de krant sta.. Er worden op de feestjes steeds foto’s gemaakt en sommige daarvan komen in de krant :)

   Dit weekend ga ik weer lekker stappen, beetje de toerist uithangen en morgen paardrijden.. Ben benieuwd of dat nog lukt :S is erg lang geleden..

   En jij?

 4. Tja mopie, moet ik nog iets toevoegen, brilletje misschien. O wat hou ik toch van jou en mis ik al je stunten hier thuis.

  Het is bijna saai te noemen.

  Ik tel de dagen af dat Gerard en ik jou kant op komen. Dan zullen we voor jou fans eens een filmpje maken van jou in het Bangaloorse verkeer op je rode vriend (als die dan nog in jou bezit is!!!)

  Heel veel liefs uit een regenachtig Gennep………

 5. Hahaha… wat een geweldige avonturen beleef je daar toch!!! Maar ik ben nu toch wel erg nieuwsgierig naar je geweldige scooter!!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s