Scooty!!

Gisteren was het dan eindeijk zo ver. De grote dag. Ik heb een scooter gekocht! Ja ik draag mijn helm, en nee het verkeer is lang niet zo erg als het lijkt. Gisteren en vanochtend heb ik heerlijk rondgereden en heb ik zelfs zonder al te veel omwegen mijn bestemmingen bereikt. Het blijkt dat ik toch nog zoiets als een richtingsgevoel heb! Wat overigens best prettig is in een gigantische stad met amper straatnaamborden of andere vage aanwijzigen over welke kant ik uit moet rijden. Anyway, het is een hele opluchting na doelloos rondgereden te zijn in riksjas en  na doodsangsten uitgestaan te hebben achter op een scooter midden in de nacht. Dat laatste lag waarschijnlijk niet perse aan de rijstijl van de beste bestuurder die er voor gezorgt heeft dat ik veilig thuiskwam maar aan mijn perceptie van snelheid, controle en het wegdek.

Het aanschaffen van de scooter ging nog best soepel. Via ‘een vriend van een vriend’. Het best is om zoiets met een Indier samen te doen. Met mijn blonde Europese hoofd wordt ik namelijk hoe dan ook opgelicht. Na een heel aantal telefoontjes en smsjes was er een plaats en tijdstip bekend waar ik deze ‘vriend van een vriend’ ging ontmoeten. Na nog enkele telefoontjes kwam hij ook daadwerkelijk opdagen en wel met de volgende vraag (nadat ik eerst vreemd aangekeken werd op mijn gebrek aan tact, we moesten natuurlijk een heel uitgebreid kenningsmakingsgesprek voeren voordat we over scooters konden praten) ”I’m on my bike, you’ll sit on the back and then we go? Ok?”. Nadat ik de beste Arun had verzekerd dat ik voor alles bang ben, reed hij mij heel erg rustig en beschaafd naar een aantal scooterdealers. Vervolgens heel veel gepraat in het Hindi gevolgd door enkele testritjes van mij (even wennen na 4 jaar moet ik zeggen). De conclusie was dat ik nu maar naar huis moest gaan en er over nadenken om morgen verder te gaan. Dus de volgende dag, gewapend met het bedrag waar je in Nederland een fiets voor koopt, weer op pad. De motor vind ik inmiddels wel leuk moet ik zeggen. Het heeft wel iets om met deze temparaturen en wapperende haren door de stad gereden te worden. Na weer heel veel gepraat in het Hindi en nog meer onderhandelingen en nog langer wachten was de koop gesloten. Ik ben nu dus de eigenaar van een schitterende, rode, Honda Kinetic, model 1999 :) Foto’s volgen….

Advertisements

3 thoughts on “Scooty!!

  1. Haaai motermuis

    Das lachen Nikita op een motor… lekker door het drukke verkeer scheuren, blonde haren wapperend in de wind. Ik zie je al helemaal voor me, vrij als een vogeltje. Je hebt toch wel effe gepingelt he. Dat zou Ton tenminste ook gedaan hebben ha ha. Ben benieuwd naar de foto’s. Ik heb je al effe niet “geskypt” zal dit snel weer eens effe doen. Kunnen we effe bij kletsen…. Morgen is Iloon jarig, komt er ook niets van ben ik bang. Tot 17.00 uur werken snel eten en naar Arnhem. Dus zal donderdag of vrijdag worden. Tot skyps xxxDesi

  2. Haha geweldig, weer terug naar de goeie oude scootertijd… nu de foto’s nog.. ben benieuwd!!!
    Liefs kus Fie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s