Do you remember me?

Een goede avond allemaal.. ( ook al is het bij jullie, op het moment dat ik dit schrijf, nog middag) Na de stortvloed aan comentaar over het uitblijven van een volgende blog: bij deze! Een vervolg op mijn supermarkt avontuur blijft nog even uit. Ik geniet nog steeds van de heerlijke lunches van Kasturi (de lieve mevrouw die voor ons kookt op kantoor) en mijn avondeten bestaat afwisselend uit fruit of thuisbezorgde maaltijden (geweldige pasta gehad gisteren!) Nou waar zal ik beginnen.. Afgelopen zondag ben ik samen met Lieske naar de paardenraces gegaan. Na wat problemen om de vader van Lieske een colbert te bezorgen, want dames mogen naar binnen op slippers en in strandjurkjes maar heren absoluut niet zonder stropdas en colbert, wij in de lift naar boven. Eenmaal aangekomen in een ruime zaal, getooid met grote kroonluchters en twee goed voorziene bars, konden wij via het uitgebriede buffet naar buiten om daar, comfortabel, te genieten van ons uitstekende uitzicht op de finish. Samen met alle verheven Britse dames compleet met uitbundige (waarvan enkele gruwelijk gedateerde) jurken, hoeden en parelkettingen. Van schrik hebben we maar een glas wijn besteld! Nadat ik overigens besloten had dat het absoluut no te vroeg was voor een gin-tonic, in tegenstelling tot mijn mede-paardenracebezoekers.

”Ga je ook wedden?” Nee, niets voor mij. Zonde van het geld. Maar voor 100 rupees (€1,60) wilde ik het risico nog wel nemen. Natuurlijk zijn wij op dat moment ontsnapt aan de Britse hoedjes en naar beneden gegaan. Daar waar het echt gebeurt.. Rijen met loketten om je geld in te zetten. Iets verderop de particuliere loketten, daar is het grote geld te winnen! Ongeveer 2000 (?) Indiers, waarvan ongeveer 1999 mannen zijn zich druk aan het maken om wat er op de schermen en om hen heen gebeurt. Nadat wij informatie ingewonnen te hebben bij een echte expert heb ik ruig gedaan. Mijn 100 rupees heb ik verdeeld zodat ik de meeste kans zou hebben.

En wat blijkt, mijn paard heeft gewonnen!! De teleurstelling is helaas groot wanneer ik mijn geld wil gaan halen. De beste man onder aan het loket heeft de gegevens van het verkeerde paard ingevoerd. Dus zomaar, al mijn geld weg! Nog maar een wijntje voor de schrik genomen en heerlijk van de ondergaande zon genoten voordat ik me al weer om moest gaan kleden om op stap te gaan. Dat clubs zo vroeg sluiten heeft zo zijn voordelen: je begint ook vroeg! Ik voeg nog wat foto’s van de paardenraces toe, samen met een pagina uit de krant: zoek naar het blonde hoofd ;)

Newspaper

Advertisements

4 thoughts on “Do you remember me?

 1. Haha leuk hoor! Geweldig hoe je de ‘Britse elite’ beschrijft!
  Maarre doe je wel goed he! Net daar en nu al een local celebrity!

  Enjoy enjoy!

  Kuss Kaiya

 2. Haha geweldig stukje weer…. werd idd ook wel weer eens tijd;) Veel te lang niets meer van je gehoord!!!:)

  Maar uhm… de carnaval was weer super… heb je wel gemist hoor!!! Ik zal je snel wat mooie foto’s sturen van de optocht….

  kus Fie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s